18-01-2014
Landelijke aftrap SGP gemeenteraadsverkiezingen

Op vrijdag 17 januari heeft de landelijke aftrap van de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden. 's Middags zijn de SGP lijsttrekkers in het Tweede Kamergebouw te Den Haag ontvangen door de Tweede Kamerfractie van de SGP. 's Avonds was iedereen welkom in Gorinchem.
Hierna leest u een impressie van die dag van onze lijsttrekker, Lubbert Talen.

De landelijke aftrap van de SGP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 's Morgens heb ik enkele uren gewerkt en daarna enkele andere lijsttrekkers opgepikt om samen naar Den Haag te gaan. Onze Tweede Kamerfractie heeft alle lijsttrekkers uit het land uitgenodigd om met hen van gedachten te wisselen.

Vooraf hebben we een rondleiding gehad van Menno de Bruyne door het Tweede Kamergebouw. Erg indrukwekkend. Een van de twaalf mooiste bibliotheken ter wereld bevindt zich in het Tweede Kamergebouw. Een moment stil gestaan bij de lege boekenplank in deze bibliotheek. Een lege boekenplak tussen al de boeken van de handelingen der Tweede Kamer. 5 jaren zonder democratie, 5 jaren dictatuur, het gaat dus om de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het overleg met de Tweede Kamerfractie kwam ook huwelijksbemiddeling aan de orde. Het gaat bij jeugdzorg vaak om jongeren uit gebroken gezinnen. Wanneer er spanningen in een huwelijk zijn, is het beter om als overheid honderden euro's bij te dragen in de bemiddeling, zodat de huwelijksband versterkt wordt, in plaats van tienduizenden euro's nodig te hebben voor de gevolgen voor jongeren van een breuk.

's Avonds naar de bijeenkomst in Gorinchem geweest. Enthousiaste lijsttrekkers van Bunschoten-Spakenburg en Doetinchem vertelden over het herstarten van een kiesvereniging en een breed gedragen onderzoek waardoor voorkomen kon worden dat winkels op zondag open gingen. De kern van de verhalen was dat we goed ons best moeten doen, hard werken, maar dat de SGP'ers er uiteindelijk zelf tussenuit vallen en de uitkomst moeten laten aan de grote Bestuurder van alle dingen.

Kees van der Staaij heeft de bijeenkomst enthousiast toegesproken, vertrouwend op dat wat de gemeenteraadsverkiezingen brengt, goed mag zijn. Solide, gedreven en principieel.

Aan het eind van een lange dag teruggereden naar Staphorst, de plaats waar onze taak ligt voor de komende raadsverkiezingen. In het hoofd met de voorbereiding bezig om binnenkort het verkiezingsprogramma te mogen presenteren.


terug >>

Lubbert Talen