01-03-2014
SGP Verkiezingsavond

Op vrijdagavond 28 februari organiseerde SGP Staphorst een verkiezingsavond. Tijdens de avond werden de kandidaten en hun speerpunten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd.

Na de opening door ds. Kater kregen alle kandidaten de gelegenheid om hun speerpunt kort toe te lichten. Lijsttrekker Lubbert Talen maakte van de gelegenheid gebruik om de scheidende fractieleden te bedanken voor het werk in de afgelopen raadsperiodes. Evenals voorgaande verkiezingen blijft de SGP overtuigd van de eigen kracht van de gemeente Staphorst. De komende decentralisaties zijn bedoeld om het politieke bestuur dichter bij de burger te brengen en een fusie met andere gemeenten ziet de SGP lijsttrekker dan ook als een stap terug. Hij vindt Staphorst bij uitstek een gemeente waar zorg voor elkaar nog hoog in het vaandel staat en gehouden moet worden.

Na de pauze werden de kandidaten door forum leider Jan Kuijers verrast met een test naar hun kennis van het verkiezingsprogramma. De spanning in de zaal stijgt als toch een enkele kandidaat twijfelt over een stelling.

Uit de zaal komen een aantal vragen over concrete zaken. Een boeiende discussie volgt over onderwerpen als het agrarische lint, het zwembad en regelgeving bij nieuwbouw.

Na de sluiting werd er, volgens traditie het Wilhelmus gezongen. De onderwerpen van deze avond zullen ook weer aan de orde komen op de politieke avond op 13 maart waarbij ook de andere politieke partijen aanwezig zullen zijn.


terug >>