25-06-13 de Stentor
Staphorster SGP voelt niets voor kunstgras

STAPHORST - Hoewel ze de handen er nog niet voor op elkaar krijgen, stellen burgemeester en wethouders toch voor 690.000 euro uit te trekken voor de aanleg van kunstgras bij zowel SC Rouveen als VV Staphorst.

Het plan ligt dinsdag 25 juni op tafel bij de gemeenteraad, maar de handtekening van SGP-wethouder Sytse de Jong staat er niet onder. Het is aannemelijk dat 'zijn' raadsfractie eveneens tegen is, want de SGP toonde zich onlangs al zeer kritisch over dit plan, dat volgens haar deze collegeperiode nog niet thuishoort op de lijst van investeringen.Volgens een meerderheid van het college is dit echter het juiste moment om geld uit te trekken voor anderhalf kunstgrasveld bij SC Rouveen en één bij VV Staphorst.

Het hoofdveld van de hoofdklasser is aan renovatie toe, terwijl in Rouveen extra capaciteit gewenst is door toename van het aantal leden. Vanzelfsprekend is vervanging door een natuurgrasveld bij VV Staphorst goedkoper, maar voor het college van burgemeester en wethouders weegt mee dat 'de meeste verenigingen in de hoofdklasse al wel beschikken over kunstgrasvelden, met alle voordelen van dien voor wedstrijden en trainingen'.

Doordat kunstgrasvelden meer uren bespeeld kunnen worden en zowel voor trainingen als wedstrijden geschikt zijn, heeft een sportcomplex minder voetbalvelden nodig. Dit betekent dat het sportpark van SC Rouveen niet uitgebreid hoeft te worden, maar met een speelveld en trainingsveldje van nepgras voldoende plek biedt om de ledengroei op te vangen. Het sportcomplex in IJhorst is niet meegenomen in het plan. Dat wordt veel minder bespeeld en is vorig jaar nog opgeknapt.

terug >>