19-06-13 Meppeler Courant
Reclamemast A28 heeft wat vertraging

STAPHORST - Hoe zit het toch met die reclamemast die langs de A28 zou komen te staan en waar de gemeente Staphorst 50.000 euro per jaar mee wil verdienen. Vorig jaar met veel bombarie aangekondigd, maar nog altijd niet geplaatst?

Meerdere partijen in de gemeenteraad van Staphorst stelden gisteravond tijdens de raadsvergadering deze vraag aan wethouder Jan Talen. Die moest inderdaad bekennen dat de KPN-mast, die wordt behangen met reclameschermen, er niet staat. Wacht maar af, hij komt zeker, zei Talen. Gemeente en ondernemers zitten samen in een stichting die de schermen gaat exploiteren.

De twee schermen kosten samen 100.000 euro. Daar zit het probleem. De bank wil het geld niet voorschieten en dus moeten ondernemers zelf geldschieters zoeken. Dit zorgt voor vertraging, maar die mast die komt er echt, aldus Talen. Overigens met of zonder schermen, want de KPN plaatst die mast sowieso.

Een van de eisen die de gemeente stelt aan de overwegend lokale ondernemers die via de schermen hun boodschap aan de gebruikers van de A28 laten zien, is dat de 'tv's op zondag op zwart staan. De SGP toonde zich hier vorig jaar een warm voorstander van. Volgens de fractievoorzitter van de SGP in Staphorst, Klaas Slager, geef je hiermee als gelovige gemeenschap een signaal af. 'Je onderscheidt je en dat is positief.'

terug >>