16-2-2013
Mediatraining bij SGS Staphorst

In het SJOS gebouw hield de Staatkundig Gereformeerde Studievereniging Staphorst e.o. (SGS) vrijdagavond een mediatraining. Te gast was Jan van Klinken, oud-journalist en nu een bekend columnist. Doel van deze avond was het oefenen in het omgaan met diverse media.

Voordat het interviewen begon, werd kort ingegaan op een aantal belangrijke aspecten. Zo moet je nooit liegen tegen een interviewer,"maar dat doen SGP-ers uit zichzelf al niet" aldus Van Klinken. Je eigen punt vasthouden is belangrijk maar ook lastig, zo bleek tijdens het oefenen. De aardige Jan van Klinken ontpopte zich als een keihard interviewer en deed daarmee de stemming in de zaal stijgen.

De aanwezigen genoten volop van de tactische antwoorden maar nog meer van de 'iets minder slimme' zetten. De organisatie had echter met 'uitglijders' rekening gehouden door vooraf aan de aanwezigen te vragen om die niet meteen te publiceren. 'De SGS wil graag laagdrempelige, gezellige maar bovenal nuttige avonden organiseren' aldus de voorzitter.

Na de sluiting door Jan van Klinken werd, onder het genot van een drankje, nog lang nagepraat.

Zie ook de eerdere aankondiging: Mediatraining door Jan van Klinken

terug >>