28-09-12 Meppeler Courant
SGP: graag mediation bij scheiding

STAPHORST - De SGP in Staphorst pleit ervoor dat de gemeente huwelijksmediation gaat aanbieden aan stellen die in een crisis zitten en die er samen uit willen komen.

De partij kijkt met belangstelling naar het echtscheidingsspreekuur dat momenteel bij wijze van proef in de gemeente Zwartewaterland is opgestart. Dat werd deze week duidelijk tijdens de behandeling van de WMO-beleidsnota Omzien naar Elkaar door de gemeenteraad van Staphorst.

De SGP vindt overigens dat voorkomen beter is dan genezen. De partij ziet hierin een belangrijke rol voor de plaatselijke overheid. 'Op het terrein van de huwelijksethiek zou er een omslag gerealiseerd moeten worden.'

De gemeente zou volgens de partij huwelijksmediation aan moeten bieden. Mensen die in een huwelijkscrisis zitten, zouden hier dan gebruik van kunnen maken. De SGP kijkt vooral ook naar het belang van de kinderen. De partij zou graag onderzocht zien of dit kan in Staphorst.

terug >>