16-03-12 - Meppeler Courant
SGP stelt vragen over samenwerking Feyenoord

STAPHORST - De SGP in Staphorst wil van B en W weten welke afspraken er precies zijn gemaakt met de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. VV Staphorst is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Rotterdammers.

Al sinds 2006 stelt Feyenoord Nederlandse amateurverenigingen in staat om amateurpartner te worden. Inmiddels zijn er een kleine 300 verenigingen aangesloten bij Feyenoord. Eén van de amateurclubs is VV Staphorst die onlangs partner is geworden.

De SGP, de grootste partij in de gemeenteraad van Staphorst, wil weten of de samenwerking vooraf is besproken met de gemeente. Immers Staphorst is eigenaar van het complex. De vraag is relevant omdat Feyenoord aan partners verzoekt het complex af en toe beschikbaar te stellen.

Zondag
SGP-raadslid Lubbert Talen wees er tijdens de raadsvergadering deze week fijntjes op dat de gemeenteraad tot nu toe grote bezwaren heeft tegen ondersteuning van zondagssport en dat er grote bezwaren zijn tegen het gebruik van de accommodatie op zondag.

Sportwethouder Klaas Brand gaf aan met de diverse partijen om tafel te gaan om onduidelijkheden weg te nemen.

terug >>